Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.

Zabpehely, mint szupertáplálék

Zabpehely, mint szupertáplálék
Tudtad, hogy a zab mennyire jó hatással van a szervezetre?

Az étkezési trendek folyamatosan változnak, így sokféle étel kerül fel, és le a listára ízétől és jótékony hatásaitól függően. A zab azonban egy olyan egészséges táplálék, amely nem változik együtt a divattal. A zab olyan teljes kiőrlésű anyag, amely tele van tápanyagokkal, és fantasztikusan jó az íze is. Évszázadok óta használják a finom és egészséges reggelik részeként. Emellett az egyik legkényelmesebben elkészíthető étel is, mely egyúttal az egészségre is jó hatással van. Az élelmezési szakértők szerint nincs is jobb reggeli, mint egy tál zabpehely a hideg téli reggeleken. 

A zabpehely tudvalevőleg olyan ásványi anyagokat tartalmaz, mint a szelén, mangán, foszfor, rost, cink és magnézium. Továbbá tele van karotenoidokkal, flavonoidokkal és tokolokkal (E-vitamin), valamint avenantramidekkel (a polifenolok egyik fajtája).

A zabpehely nagyon egészséges: rák-ellenes hatású, pozitívan hat a vércukorszint szabályozására, a magas vérnyomásra, az emesztésünk egészségesebbé válik általa, jobb bélfunkciók érhetők el a fogyasztásával, segít testsúlyunk szabályozásában, koleszterinszintünkre is kedvező hatást gyakorol, teljesítményünk növekedik általa, és védi a bőrünket.

Pőcz Réka

PTS csapat

Tartalomhoz tartozó címkék: blog