Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.

Gyorsan, egészségeset.

Gyorsan, egészségeset.
Raffaello és Kókuszgolyó  heart
  1. 150 g zabpehely (finom szemű) 
  2. 50 g mandulaliszt
  3. 50 g kókuszliszt 
  4. 50 g kókusz 
  5. 65 g eritrit (vagy folyékony édesítő) 
  6. 200 ml kókuszkrém
  7. kókusztej vagy zabtej 
  8. őrölt vanília
  9. ízlés szerint rumaroma
  • A zabpehelyt, mandulalisztet, kókuszlisztet, kókuszreszeléket és eritritet összemérjük egy tálba, majd összekeverjük. Ezután hozzáadjuk a szárazanyaghoz a kókuszkrémet, majd még annyi kókusz- vagy zabtejet adunk hozzá, hogy könnyen formálható masszát kapjunk, de ne folyjon szét. Ízesítéshez én még őrölt vaníliát szoktam beletenni. 
  • A kakaós kókuszgolyót ugyanígy csinálom, ugyanezekkel az arányokkal. A különbség az, hogy abba nem teszek kókuszkrémet, hanem helyette zsírszegény kakaóport, reszelt almát (1-2 alma) és rumaromát, illetve fahéjat. Mivel ebben van alma, ezért az eritrit vagy folyékony édesítő mennyiségét is csökkenteni szoktam.

U.i. mielőtt golyókat formáznék belőle előtte kb. 30 percet hagyom a hűtőben pihenni.  wink

PTS csapat

 

Tartalomhoz tartozó címkék: blog