- 150 g zabpehely (finom szemű)
- 50 g mandulaliszt
- 50 g kókuszliszt
- 50 g kókusz
- 65 g eritrit (vagy folyékony édesítő)
- 200 ml kókuszkrém
- kókusztej vagy zabtej
- őrölt vanília
- ízlés szerint rumaroma
- A zabpehelyt, mandulalisztet, kókuszlisztet, kókuszreszeléket és eritritet összemérjük egy tálba, majd összekeverjük. Ezután hozzáadjuk a szárazanyaghoz a kókuszkrémet, majd még annyi kókusz- vagy zabtejet adunk hozzá, hogy könnyen formálható masszát kapjunk, de ne folyjon szét. Ízesítéshez én még őrölt vaníliát szoktam beletenni.
- A kakaós kókuszgolyót ugyanígy csinálom, ugyanezekkel az arányokkal. A különbség az, hogy abba nem teszek kókuszkrémet, hanem helyette zsírszegény kakaóport, reszelt almát (1-2 alma) és rumaromát, illetve fahéjat. Mivel ebben van alma, ezért az eritrit vagy folyékony édesítő mennyiségét is csökkenteni szoktam.
U.i. mielőtt golyókat formáznék belőle előtte kb. 30 percet hagyom a hűtőben pihenni.
PTS csapat