Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.

Fehérje típusok bemutatása 1/8.

Fehérje típusok bemutatása 1/8.
Szeretnénk bemutatni, miért fontos a fehérje fogyasztása.
KATTints, és olvasd el ezt a rövid cikket!

Tévhit, mely szerint a táplálék-kiegészítőket csak sportolók szedhetik. A közhiedelemben, ezek „gyúrós porok”, melyek átlagember fogyasztására nem ajánlott. Itt csak annyit jegyeznék meg, hogy vannak olyan betegségek, illetve idős korban kifejezetten fehérje-koncentrátumot írnak fel az orvosok. Lehet, hogy akkor nem is ördögtől való félelem? Nem célom senkit meggyőzni, de azért el szeretném mondani a véleményemet.

Hány féle fehérjeforrás létezik, amit a „gyúrósok” használnak? Sok! Lehet növényi, lehet állati eredetű. Lehet laktóz mentes, lehet laktóz tartalmú. Lehet cukor mentes, lehet cukor tartalmú. Lehet kevert fehérje forrás, lehet mono-komponensű. A lehetőségek tárháza végtelen.

A mai rövid 1 perces cikkemben a tejsavó-koncentrátumot emelem ki, hétköznapi nevén, ahogyan mindenki ismeri „whey”. Kinek ajánlom, ki fogyaszthatja? Első sorban edzés, bármilyen fizikai aktivitás után fogyasztható, és ajánlom is. Kellemes íze van, sokkal finomabb, mint egy izolátum, mivel tartalmaz szénhidrátot és cukrot. Élsportolóknak inkább egy izolátumot ajánlok, de egy átlag, mozogni szerető embernek a tejsavó-koncentrátum teljesen megteszi. Általában egy ilyen készítmény fehérjetartalma 73-80 % között mozog. Ellenben a tévhittel, ez a fehérje százalékos előfordulását jelenti, nem pedig a fehérje tisztaságát. Tehát 80%-a a 100 grammnak fehérje, azaz 80 gr. Ettől még a készítmény 100%-ban csak tejsavó-koncentrátumot tartalmaz. Sokan összetévesztik a 100% whey kifejezést, és hibásan azt gondolják, hogy ez 100%-ban fehérje. Természetesen a fenti okok miatt ez nem lehetséges.

Tehát, ha kezdő, vagy hobbi sportoló vagy, vagy csak vágysz egy kis édes ízre, akkor a tejsavó-koncentrátum a legjobb választás link. Megfizethető, elégedett leszel vele.

PTS csapat

Tartalomhoz tartozó címkék: blog